wil jij commandant worden?

commandant worden? Wij leiden je op!

Altijd al een groep naar hoger niveau willen tillen? Of jury-lid willen zijn bij het Nederlands Kampioenschap? Dat kan als je één van onze opleidingen volgt. Lees hier welke opleidingen we aanbieden.

Opgeven kan via het contactformulier

wil jij een steentje bijdragen?

leid jezelf op!

Altijd al een groep naar hoger niveau willen tillen? Of jury-lid willen zijn bij het Nederlands Kampioenschap? Dat kan als je één van onze opleidingen volgt. Lees hier welke opleidingen we aanbieden. Opgeven kan via het contactformulier.

Commandant worden?

Commandant worden?

De opleiding is voor iedereen die meer wil weten over carrouselrijden of wil commanderen voor een groep. Voor instructeurs die een team willen begeleiden naar de georganiseerde wedstrijden, is deze opleiding verplicht.

Waar en wanneer in 2021?
Deze opleiding wordt in het begin van elk jaar gegeven op FNRS-maneges door het land. De locaties worden begin van het jaar bekend gemaakt. Binnenkort begint er weer een cursus. Je kunt je nog opgeven.
De start van de commandantencursus hangt wel af van de maatregelen die getroffen worden rondom het corona virus. 

Kosten en eisen deelname
Om deel te nemen aan de cursus, moet je 18 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een geldig instructeursdiploma. De kosten bedragen €350 per deelnemer. Er is geen examen gekoppeld aan de opleiding, maar wel een verplichte aanwezigheid van 100%. Alleen erkende instructeurs èn instructeurs die de commandantencursus goed hebben doorlopen kunnen op VCN-wedstrijden als commandant deelnemen.

Jurylid worden?

Jury-opleidingen

Om het juryteam uit te breiden, is er komend seizoen weer de VCN-jury opleiding (A & C juryleden). De opleiding bestaat uit 5 dagdelen, waarbij er aandacht is voor zowel theorie als praktijk.

Waar en wanneer?
De opleiding start normaal gesproken in het najaar en wordt op diverse locaties gegeven. Wil je weten of de opleiding wat voor jou is? Kom dan eens een kijkje nemen of stel je vragen via het contactformulier! 
Of de cursus doorgang kan vinden hangt af van de corona maatregelen. 

Kosten en deelname

Om deel te nemen aan de cursus moet je minimaal 25 jaar zijn en voldoende affiniteit hebben met de VCN-carrouselsport. De kosten bedragen € 100. De VCN-examencommissie bepaalt uiteindelijk of je de opleiding goed hebt doorlopen en als VCN-jury kan worden ingezet.

Tijdens de cursussen is 100% aanwezigheid verplicht. Om de kosten zo laag mogelijk te houden zijn er geen inhaaldagen ingepland. Mocht iemand verhinderd zijn, dan kan deze les in het volgende seizoen alsnog worden gevolgd.