We kijken uit naar NK carrousel op 29 september! Bekijk hier onder de uitslagen van 2024.

 

Seizoen 2024 wordt er ook weer een commandantencursus georganiseerd! Kijk op de homepagina voor welke data deze gepland staat! Kosten €200,- 
Dit jaar voor het eerst in een nieuw format van 1 dag!

Heb je interesse, stuur gerust een mail voor meer informatie naar info@vcncarrousel.nl 

 

 

Wanneer je deelneemt aan de carrouselwedstrijden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de reglementen. Deze vind je hier. Lees ze goed door, zodat je op de hoogte bent van bijvoorbeeld de regels rondom de wedstrijden en het opstellen van de proef.

Daarnaast is er een aantal formulieren dat je dient in te vullen en op te sturen naar info@vcncarrousel.nl:

de protocollen zijn onderaan de pagina te vinden!

 

 

 

 

Wedstrijden toen en nu

Wedstrijden toen en nu

Een carrouselgroep wordt tijdens een kampioenschap beoordeeld door twee juryleden. Eén van de juryleden zit bij de A en de ander bij de C. Ook is er aandacht voor het schoonste geheel: dit wordt Prix d’Elegance genoemd. Dit wordt beoordeeld door een jurylid die hiervoor is opgeleid. Om dit goed te beoordelen zit het jurylid dichtbij de rijbaan. Tijdens een onderlinge wedstrijd is het mogelijk dat 1 jurylid de groep beoordeelt.

Kampioenschappen tot 2014

Tot 2014 werd een kampioenschap jaarlijks verreden met een poulesysteem. Groepen konden promoveren en degraderen. Aan een kampioenschap deden ongeveer 120 groepen uit heel Nederland mee. Het kampioenschap was gesplitst in paarden en pony’s, waarbij de A-poule de hoogste poule was. De groep die in een A-poule (paarden of pony’s) won, mocht zich een jaar lang officieel Nederlands Kampioen Carrousel noemen.

Divisiewedstrijden en het NK vanaf 2014

Gezien de groei van de carrouselsport, werken we vanaf 2014 met een nieuw systeem. Met dit nieuwe systeem willen we meer groepen de kans geven om deel te nemen aan de carrouselwedstrijden. 

Alle groepen zijn opgenomen in een ranglijst, die na elk Nederlands Kampioenschap wordt aangepast op basis van de nieuwe ranking. Tijdens de wedstrijden verdien je rankingpunten en die bepalen hoeveel je team daalt of stijgt in de lijst. Ook voor dit systeem geldt dat de paarden en pony’s van elkaar gescheiden zijn. Elk jaar kunnen dus twee carrouselgroepen zich Nederlands Kampioen noemen. Voorafgaand aan het NK worden de divisiewedstrijden georganiseerd. Aan welke divisiewedstrijd je deelneemt, hangt af van je ranking na het voorgaande jaar. De beste groepen uit de ere- en eerste divisiewedstrijden strijden om de titel tijdens het NK. 

Carrousel

“Carrouselrijden is als ballet,
maar dan met een paard.”